Karl Seldahl regisserade William Shakespeare’s ”En Midsommarnattsdröm i Ragundsk tappning” med premiär på Midsommarafton 2010 samt 2011.
Skådespelare: Sven Wollter, Kim Anderzon, Dag Norgård, Ingmar Virta and Anita Nyman tillsammans med Ragunda Amatörteatersällskap och många andra.
Som producenter stod Destination Ragundadalen tillsammans med Estrad Norr och Teater Västernorrland.

Allt sedan 90-talet och det första Vildhussspelet, har en dröm funnit och sakta formats i Ragundadalen, att med kulturens kraft utveckla teaterområdet i Döda Fallet.

– ”Det har länge varit en dröm för mig att regissera teater i Döda Fallet, efter 8 års hårt arbete har det äntligen förverkligats säger regissören Karl Seldahl.

Sven Wollter som var drivkraften bakom Vildhussprojektet återvände äntligen till Döda Fallet, den här gången som Puck.  -Döda Fallet är en helt magisk spelplats som med vridläktaren skapar en unik scen med en panoramavy över Ragundadalen och Döda Fallet. Det är en fantastisk plats att få spela på och vi älskar verkligen Ragundadalen, säger Sven Wollter.

En midsommarnattsdröm är en mystisk pjäs om skogens krafter och kärlek.

– Naturtemat har regissören Karl Seldahl tagit vara på i sin uppsättning av Shakespeares klassiker ”En midsommarnattsdröm”.  Vi är en del av naturen, säger han i sin programförklaring, men vi har också natur inom oss. Vi är naiva, nyfikna varelser, som styrs av våra instinkter, och det är något fantastiskt bra med det, säger Seldahl.

Dela denna information